Mascún

Zona
Serra de Guara
Descripció

3h. Deixem el cotxe a l’entrada de Rodellar, passat el càmping Mascún però sense entrar al Poble ja que només poden entrar els veïns.

Creuem el poble i trobem un camí que baixa per unes escales (Hi ha un cartell informatiu dels camins i rius de la zona). Després trobem les últimes cases i hem de seguir el camí que baixa cap al riu Mascún i a les zones d’escalada.
Un cop allà seguim riu amunt, trobarem una surgència i una mica després un encreuament on si mirem enrere veurem el “Delfin”. En aquest encreuament hem d’agafar el camí de la dreta que va a Otín (si anem per l’esquerra aniríem cap al Barrasil i Gorgues Negres). El camí segueix pel riu fins que veiem que tira cap a l’esquerra i comença a pujar, pujarem deixant el riu a la dreta i acabarem rodejant unes roques punxegudes impressionants. Quan arribem a dalt seguim una estona i agafem una pista que passa per Otín, seguirem deixant el poble a l’esquerra.

Al cap d’una estona passarem per una zona amb molts pins i finalment veurem un encreuament on tirarem cap a la dreta, començarem a baixar i en poca estona arribem de nou al riu. Seguim pel riu que fa un corba a la dreta i en poca estona arribem a la primera instal·lació.

Descens / Retorn

2h. Hem de seguir el riu fins que arribem de nou al encreuament que puja cap a Otín, tornem a veure el “Delfin” i una mica després pugem cap a Rodellar.

Hi ha caminets que van pel cantó del riu per estalviar-te anar fent totes les corbes, però els camins pugen i baixen per tant no sabria dir si és millor anar pel riu o pels camins (Al gusto del consumidor).

Font: http://www.oocities.org/es/barrancomania/