Sortida matinal al Baix Llobregat - Gorg de la Mola - Pic de l'Àliga

Descripció general de la sortida

Agradable caminada circular sortint de la població de Pallejà que ens portarà arribar al bonica Gorg de la Mola, pujar al Puig de l'Àliga, bonic cim mirador de la vall del Llobregat, i visitar el bucòlic indret de la Font de les Rovires i la Font del Carinyo.

Sortim del carrer Ramon Llull per dirigir-nos pel Camí del Cementiri i el seu carril bici cap al tanatori i cementiri nou de la població, que voregem deixant-lo a l'esquerra arribant a una pista que a la primera cruïlla, agafarem a la dreta per començar a pujar progressivament. A la següent cruïlla anem a l'esquerra i després a un encreuament de quatre camins, agafem el que puja a la dreta i que es converteix en un bonic corriol que va per sobre del nus de carreteres que formen la A-2 i la N-IIa. Arribarem a un tallafocs, continuant a l'esquerra pel corriol que ara baixarà deixan-nos a altra cruïlla a l'alçada d'una antena, que vorejarem deixant-la a l'esquerra.

Estem a una zona on trobem pistes i corriols que venen de tot arreu, així que haurem de parar atenció per aconseguir arribar a la urbanització del Mas d'en Puig, una de les moltes que formen el terme municipal de Corbera de Llobregat. Creuem el grup de casas i baixem a la dreta deixant les cases al costat fins arribar al corriol senyalitzat que baixa fins a la Riera de Corbera on es troba el Gorg de la Mola. Arribem a la riera baixat unes escales de fusta i anem a la dreta fins arribar al bonic gorg, que es pot veure des de dalt, però també es pot admirar des de sota.

Continuem per un camí a la part superior del gorg que deixa la riera a la dreta, fent un curt anada- tornada per baixar altra cop a la riera, en l'accés habitual si es vol venir al gorg des de Sant Andreu de la Barca. El camí torna sortint a una pista que seguirem a l'esquerra camí de la urbanització de la Soleia, encara al terme municipal de Corbera de Llobregat, que creuem per seguir per asfalt fins al Pont de Ca n'Amigó. Creuat el pont anem a l'esquerra pujant la carretera, deixant-la una mica més amunt per prendre un corriol de terra rogenca que surt a la dreta.

El seguit de pistes i corriols ens deixarà, passada una mena de depuradora d'aigües on estaven fent obres al paviment al nostre pas, després d'un tram de pista de terra, al grup de cases de Socies, on anirem a l'esquerra continuant la pujada progressiva fins arribar al punt on farem un anada-tornada per apropar-nos al Puig de l'Àliga, un conjunt de roques bonic mirador d'aquesta part de la vall del Llobregat. Agafarem un corriol en baixada que ens deixarà a la pista que continuant baixant ens portarà al bonic indret de la Font de les Rovires, on farem un curt anada-tornada.

Continuant per pista, passarem per la romàntica Font del Carinyo, on una mica més endavant, podem trobar la casa on pertany, Cal Seix, tot i que hi ha una cadena que prohibeix el pas i si ens apropem, es sota la nostra responsabilitat. Arribem al punt de partida de la ruta passant per l'institut de la població que deixarem a la dreta arribant al camí del cementiri que havíem pres a l'inici del recorregut i que ara prendrem a la dreta per finalitzar.

Zona
Baix Llobregat
Recorregut
Pallejà (41.4267 1.99415) – Gorg de la Mola – Pont de Ca L'amigó – Pic de l'Aliga – Cabana de Pedra Seca – Font de les Rovires . Font del Carinyo – Can Seix

Distància 11,5km
Dates
Lloc i hora de sortida
A les 8h del matí a Pallejà (41.4267 1.99415)
Desnivell
Acumulat 420m
Important

Per poder assistir a la sortida és imprescindible estar federat!