L'entitat

Qui som?

La Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu el foment de la pràctica de l’excursionisme en totes les seves vessants; esportiva, cultural i de lleure, així com el manteniment i la millora de les condicions del medi natural on es desenvolupen les seves activitats. 

Història

La Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona es considera fundada l’any 1931, amb la fusió de les entitats: Associació Joventut Excursionista Avant (1904), Centre Excursionista Pàtria (1915), Centre Excursionista de la Penya Irònica (1925), Grup Excursionista de la Unió Professional (1928) i el Grup Excursionista Isards (1929). 

L’any 1932 es denominà Unió Excursionista de Barcelona – Centre, i l’any 1933 ja va adoptar l’actual denominació Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona (UEC Barcelona). De totes aquestes entitats fusionades, la més antiga, l’Avant, fou creada l’any 1904, així doncs es considera que és en aquesta data quan s’inicien les activitats de l’actual UEC Barcelona.

La UEC al barri

Se la coneix com a UEC de Barcelona, però també podria ser anomenada UEC de l’Eixample o fins i tot més concretament, UEC de Sant Antoni.

Es podria dir que la UEC de Barcelona té dues seus, una és la muntanya i l’altra el barri. Les tardes de dilluns, dimecres i divendres la persiana està apujada per a tothom qui vulgui passar-hi, preguntar, i engrescar-se a formar part d’aquesta entitat tan nostrada. Els caps de setmana, això sí, són per a la muntanya.

A més, la UEC de Barcelona és una de les entitats fundadores de la Federació d'Entitats de Calàbria66; un espai veïnal, autogestionat, on es realitzen tot tipus d'activitats en els àmbits social, cultural i educatiu.