Senderisme

Qui som?

A la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, tal com diu el nom, una de les principals activitats que fem és l'excursionisme, el senderisme n'és una especialitat, del qual el principal objectiu és connectar a la gent amb el medi natural, les zones i cultures rurals. 

A la UEC de Barcelona hi ha diferents grups que practiquem aquesta modalitat esportiva:

  • El grup del 3r diumenge: Som un grup amb més de 20 anys d’experiència sortint a la muntanya, que proposem un calendari d’excursions sense cap dificultat tècnica, amb una finalitat esportiva i d’esbarjo, assequible per a totes les edats, dirigit a gent amb o sense compromisos familiars. Per desplaçar-nos ho fem alternant l’autocar i el transport públic.
  • La UEC Camina: Som un grup  de gent amb ganes de conèixer zones de Catalunya practicant l’excursionisme, amb bona companyia i per passar-nos-ho bé. Acostumem a fer sortides d'unes 5 hores de marxa amb un desnivell aproximat de 800-1000 metres. Per desplaçar-nos acostumem a anar amb cotxes particulars. 
  • Cims i Senders: Som grup amb molts d'anys d'experiència que ofereix un calendari de sortides que recorre els Cims i Indrets més Singulars de Catalunya. Normalment ens desplacem amb autocar. 
  • Veterans:  Som un grup de jubilats que sortim cada dimecres. Fem sortides matinals de no massa dificultat. Per més informació adreceu-vos a en Ramon Fonoll en horari de secretaria de l'entitat.

Què fem?

Senderisme bàsicament. Les nostres sortides són de caminar, amb itineraris estudiats. Acostumen a ser sortides d'un sol dia.

El nostre objectiu es fer un programa atractiu, variat i que ens permeti conèixer i visitar els diferents racons i serralades que ofereix el nostre territori, alternant la baixa, mitja i alta muntanya, segons grup i època de l'any.

Què us oferim?

Realitzar una activitat física assequible i econòmica, amb gent coneixedora del territori. Gaudir d'un grup de gent agradable amb interessos comuns per la natura, la muntanya i la cultura. Divulgar el nostre territori i patrimoni cultural. Tot amb la finalitat d'esbargir-nos dels maldecaps quotidians, oxigenar-nos i practicar esport.

A qui ens dirigim?     

A totes aquelles persones, que volen fer una activitat de lleure i esportiva, amb contacte amb la natura, de forma segura i flexible.

Com funcionem?

Cada grup té un funcionament una mica particular, però en general tots fem el mateix. 

Som diferents socis de l'entitat que ens encarreguem d'organitzar les sortides del calendari de cada grup.

Uns dies previs a la sortida, es publica, a l'apartat de cada grup, la informació de l'activitat, on s'explica el que es farà, com apuntar-se, el preu de la sortida, els horaris, etc.

És imprescindible per poder participar a l'activitat haver-se inscrit prèviament i ser soci de l'entitat.

Què cal portar?

Els requisits són simples i força assequibles, normalment a la informació de cada sortida s'especifica el material necessari per a la realització de l'activitat, però en general, podriem dir que cal portar:

  • Calçat adequat: botes de muntanya, senderisme o similars.
  • Els àpats, l’aigua, i protecció pel sol, la pluja i el fred.
  • Telèfon mòbil i documentació.

Com puc inscriure’m?

Com ja hem dit, cada grup té una manera diferent de funcionar, a l'apartat de cada grup on hi ha la informació de la sortida explica com apuntar-se.

En general, ho podeu fer personalment a la secretaria de l'entitat, per telèfon, o bé per correu electrònic: secretaria@uecbarcelona.org.

La secretaria de l'entitat obre tots els dilluns, dimecres de 19 a 21h i divendres de 19 a 22h.

He de tenir una assegurança?

Actualment és necessari tenir-la per si s’hagués de realitzar un rescat amb intervenció dels bombers.

Si no ens coneixes i vols provar, t’oferim una assegurança que et cobreix l’excursió. Si t’interessa i vols venir regularment, et recomanem la targeta federativa. Per més informació adreceu-vos a la secretaria.